дом Общество При съседите: Вкараха зад решетки неблагодарен син, пребивал и тормозил родителите си

При съседите: Вкараха зад решетки неблагодарен син, пребивал и тормозил родителите си

0
ДЯЛ

46-годишният Дечко И. е предаден на съд от Районната прокуратура във Варна за извършени пет престъпления срещу родителите си – неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, за причиняване на леки телесни повреди на майка си и баща си в условията на домашно насилие, както и за закани към двамата с убийство. Три от обвиненията, за които е предаден на съд от прокуратурата, са извършени като продължавани деяния, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.
Подсъдимият работил във Великобритания. Там бил осъден и след като изтърпял наказание от 4 години и пет месеца лишаване от свобода, се завърнал и заживял в дома на своите родители от февруари 2015 г. Започнал да проявява агресия към майка си и баща си, обиждал ги, удрял ги и ги малтретирал редовно. Тормозът бил и физически, и психически. С молба до Варненския районен съд родителите му поискали защита по Закона за защита от домашно насилие. Съдът уважил молбата на тормозените родители и агресивният син бил отстранен от жилището за срок от 10 месеца, като му било забранено да доближава дома и лозето на родителите си на по-малко от 100 метра. Съдът разпоредил Дечко да посещава специализирана програма за извършители на домашно насилие.
Подсъдимият нямал доходи и разчитал изцяло на пенсиите на своите родители. Въпреки това за грижите и издръжката отговарял с насилие. След побой над тях бил настанен в психиатрична клиника.
В периода от 20 декември 2018 до 10 април тази година подсъдимият нарушил заповедта за защита от домашно насилие няколко пъти – престъпление по член 296, ал. 1 от НК. На 3 април 2019 г. в условията на домашно насилие нанесъл леки телесни повреди на баща си и на майка си, което представлява престъпление по член 131, ал. 1, т. 5а от НК. В периода от 20 декември 2018 г. до 10 април тази година в условията на продължавано престъпление агресивният син се заканил да убие родителите си.
В момента Дечко И. е преведен във варненския затвор, където ще дочака началото на наказателния процес във Варненския районен съд.
Снимката е илюстративна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПо 40 лева коледна добавка ще получат най-бедните пенсионери в страната
Следваща статияКръгла маса решава: Да излязат ли пенсионерите на национален протест

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here