дом Политика При избори днес: 7 формации влизат в парламента, първи са ГЕРБ

При избори днес: 7 формации влизат в парламента, първи са ГЕРБ

0
ДЯЛ
"Галъп интернешънъл"

Ако изборите бяха днес, седем са формациите, които имат изгледи да са в Народното събрание, като за две от тях кампанията ще е решаваща. С 22,9% от онези, за които може да се очаква да гласуват, ГЕРБ и СДС са на първо място, следвани от БСП с 19,2%. Прогнозите ще бъдат изключително затруднени, заради неяснотата в очакваната изборна активност, както и заради цялостната тревожна обществена атмосфера, уточняват от Центъра за обществени и политически нагласи „Галъп интернешънъл“.
Данните са базирани на независимо представително за пълнолетното население на страната проучване, проведено „лице в лице“ сред 1 010 пълнолетни българи между 7 и 15 януари.
12,4% са очакваните гласове за „Има такъв народ“.
При ДПС резултатът от 10.9% сега от потенциалните гласуващи може да се окаже и долна граница, ако се има предвид наблюдаваната в последните месеци и очакваната мобилизация на партията.
„Демократична България“ също се нарежда сред партиите с изгледи да са в парламента. През този месец – с 6,2%.
При ВМРО с НФСБ (4,6%) също ще са важни вътрешните разпределения. Сериозната относителна тежест на ВМРО там се фиксира от поредица изследвания в последните месеци и вече почти се покрива с обобщения образ на Обединените патриоти.
Същото важи и за мрежата на Мая Манолова, която е сега с изравнени шансове с ОП – „Изправи се.бг“, заедно с „Отровното трио“ и редица други формации. С 4.5% този микс се утвърждава като потенциален участник в следващия парламент.
Около 2% са онези, за които може да се очаква да гласуват с „не подкрепям никого“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроф. Костадин Ангелов: Запазва се трайна тенденцията излекуваните да са в пъти повече от новите случаи
Следваща статияМая Манолова открива офис на „Изправи се.БГ“ в Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here