дом Общество Приятели на 17-годишния Наско подготвят благотворителен концерт, кметът обеща да помогне

Приятели на 17-годишния Наско подготвят благотворителен концерт, кметът обеща да помогне

0
ДЯЛ

Приятели на 17-годишния Атанас, който е с диагноза „амиотрофична латерална склероза“ или болест на двигателния неврон заедно с неговата майка организират благотворителен концерт в помощ на младото момче. В приемния ден на кмета днес, те помолиха Общината в лицето на Любомир Христов да осигури зала в която да се проведе мероприятието. От своя страна кметът обеща, че ще съдейства напълно с всичко, което е по силите му. Той предложи на майката на Атанас да внесе искане до Общината да бъдат предоставени средства от общинския бюджет в помощ на лечението на 17-годишното момче.
„Знаете, че бюджетът ни не е много голям, но ще направим това, което е възможно, за да ви помогнем“, категоричен б Любомир Христов.

Както вече 24shumen.com писа, 17-годишният Атанас Никифоров започна нелека битка с тежкото заболяване. Само за 4-5 месеца той вече не е в състояние да контролира крайниците си, не може да се храни сам, не успява да задържи и главата си изправена. Болестта, която се развива изключително бързо изисква лечение в чужбина, а за целта са нужни 66 000 лева. Сумата е непосилна за семейството на 17-годишното момче. За да му помогнат, близките му стартираха благотворителна кампания, в която се включиха и съучениците на Наско от Професионалната гимназия по икономика в Шумен.
Банковата сметка, по която могат да се даряват средства:
Титуляр: Атанас Стоянов Никифоров
IBAN: BG25 UNCR 7000 1523 1201 98
BIC: UNCRSFBG
Уникредит Булбанк
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТъжна гледка: Болничният параклис „Св.Пантелеймон“ стои заключен, докога – не е ясно
Следваща статияДетска площадка и съдействие за културни прояви поискаха шуменци в приемния ден на кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here