дом Култура Приключи Четвъртото издание на конкурса „Сторих го за Отечеството“

Приключи Четвъртото издание на конкурса „Сторих го за Отечеството“

0
ДЯЛ

Приключи Четвъртият национален конкурс „Сторих го за Отечеството“ с основна тема „Буквите са чуден дар“, съобщи пред 24shumen.com секретарят на НЧ „Напредък 1869“ Розалина Стефанова. Както всяка година участниците представиха творби в две направления – изобразително и приложно изкуство и литературно творчество- приказка, стихотворение и есе. Обособени бяха три възрастови групи.
„Отчетохме резултатите от тазгодишното издание. Радостни сме, че конкурсът набира с всяка година повече участници. Тази година няма да има награди, приключваме с грамоти и книги от български автори“, уточни секретарят. Според нея това, че го няма традиционното класиране не е загуба.
От представените творби просто струи настроение и емоции, а литературните показват отношението на пишещия към буквите, обобщи тя впечатленията си като председател на комисията, оценила работите.
Най-малкият участник е на 8 години, а най-възрастният на 61 година. Той е представил портрет на „Св. Св. Кирил и Методий“ с маслени бои.
„Има интерес към конкурса. Идеята е темите да са различни всяка година, тъй като в противен случай има отлив“, обясни Стефанова.
Комисията е изненадана от масовото участие в двата раздела, въпреки пандемията от коронавирус.
Изложбата с творбите може да бъде разгледана до 22 юни, а посетителите трябва да бъдат с предпазни маски.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Полиция и прокуратура предотвратиха заливане на жена с киселина
Следваща статияКметът на Никола Козлево забрани брането на липов цвят

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here