дом Култура Приказна изложба подредиха в Шуменската библиотека

Приказна изложба подредиха в Шуменската библиотека

0
ДЯЛ

Изложбата „Детството е приказка без край” на Полина Караджова е подредена в арт пространството на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен. Експозицията съдържа 25 творби, съчетаващи акварел, колаж и фотография, изобразяващи герои от любими детски книги и приказки, поставени в реална среда.
Полина Караджова е постигнала ефект на „разказ в разказа” и е вдъхнала нов живот на познатите на всички приказни герои. Резултатът са нейните интерпретации по „Снежанка и седемте джуджета”, „Снежната кралица”, „Червената шапчица”, „Палечка”, „Принцесата върху граховото зърно”, „Питър Пан”, „Пипи Дългото чорапче”, „Карлсон, който живее на покрива”, „Приключенията на Пинокио”, „Кристалният Джакомо”, „Жар птица”, „Славеят”, „Еднорогът”, „Тайната градина”, „Утро в гората”, „Роня, дъщерята на разбойника”, „Чебурашка и крокодила Гена”, „Чудната къщурка”, „Зимата”. Чрез тях авторката се надява да стимулира детската фантазия и да провокира интерес към четенето.
Изложбата се реализира с подкрепата на Общински фонд „Култура”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредстои конкурс „Баш Винар 2021” във Велики Преслав
Следваща статияОбщина Каспичан е трета по европейски проекти в област Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here