дом Култура Приказки ще оживеят на сцени в Шумен за IX Международен детски театрален...

Приказки ще оживеят на сцени в Шумен за IX Международен детски театрален фестивал

0
ДЯЛ

IX Международен детски театрален фестивал по приказки на класиците ще се проведе на 16 март в Шумен. В програмата е включена Международна изложба от детски рисунки, която ще бъде експонирана във фоайето на втория етаж на Младежкия дом, а децата ще играят на живо на двете сцени там от 9.15ч на 16 март. Регламентът предвижда и възможност за участие със запис на постановка. Получените от страната и чужбина записи ще бъдат изгледани в следобедните часове в детски градини от Шумен.
Закриването на фестивала ще бъде от 17.15ч в ДКТ „В.Друмев“, където участниците ще получат награди и ще ще се насладят на малките актьори и танцьори от ДГ „Братя Грим“, които ще представят концерт-спектакъл „Бодливата роза“ по Братя Грим“.
В рамките на Фестивала се провежда и форум за учителите – Международна конференция „Европейските образователни проекти и социалното включване“, която ще се проведе от 13.30. до 16.40 в сесийната зала на Община Шумен. Съорганизатори са Център за развитие на човешките ресурси – София, Агенцията, администрираща „Еразъм+“ за България и педагогическият факултет при ШУ „Еп. К. Преславски“. Участие с доклади ще вземат учители и директори от България (Шумен, Добрич, Асеновград, Варна, Казанлък, Смолян и др.), както и от Румъния, Естония, Литва, Португалия, Полша, Италия, Кипър, Франция. Гостите от чужбина са в Шумен освен за Фестивала, и за участие в обучителни събития по проектите „От учител към учител“ и „Новите герои на Европа“ по програма „Еразъм+“, в които участват ДГ „Братя Грим“ и ДГ „Буратино“. Ще бъдат представени и добри практики, свързани с проекта стратегическо регионално партньорство „Развиване на капацитет в предучилищното образование“ по „Еразъм+“, в който партньори са също Община Шумен и Младежки дом.
Организатори са Община Шумен и ДГ „Братя Грим“.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОД на МВР-Шумен отчете 2017-та: Динамиката на престъпността в района се запазва, но разкриваемостта е по-висока
Следваща статия„Българският Паганини“ Марио Хосен на сцената в Шумен тази вечер

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here