дом Общество Приемът на документи за еднократна помощ на първолаците започна, вижте какви са...

Приемът на документи за еднократна помощ на първолаците започна, вижте какви са условията за получаването й

0
ДЯЛ

Семействата с ниски доходи могат да подават декларации за отпускане на еднократна помощ за първокласниците си, които тръгват на училище тази есен, съобщиха от Регионална дирекция „Социално осигуряване“ – Шумен.
250 лева е размерът на помощта, която се отпуска по реда на Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД) на семейството, чиито деца са записани в първи клас в държавно или общинско училище за първи път и чийто средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък или равен на 400 лв., съгласно Закона за държавния бюджет на Република България за 2017 г.
Срокът за подаване на документи е не по-късно от 15 октомври 2017 г., като молбите се подават в Дирекцията по настоящ адрес на родителите. Ако съответното дете не тръгне на училище или не посещава редовно учебните занятия, но е получило еднократната помощ, то тя подлежи на връщане.
Помощта се отпуска без доходен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТопим се: Намаляват децата в областта, с тях и – броят на детските градини
Следваща статияИзработват 3D възстановка на паметника „Създатели на българската държава“ (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here