дом Общество Приемат заявления за еднократна помощ за първокласници

Приемат заявления за еднократна помощ за първокласници

0
ДЯЛ

Започна приемът на молби за отпускане на еднократна помощ за първокласник. 250 лева е размерът на помощта, която се отпуска по реда на Закона за семейни помощи за деца. От началото на седмицата в шуменската дирекция „Социално подпомагане” са подадени – молби. Условията за отпускане на държавната помощ остават без промяна.
Доходът на член от семейството не трябва да надвишава 400 лева месечно. Целевата помощ се предоставя и на деца с трайни увреждания, с един родител и такива, настанени при роднини или в приемни семейства. Статистиката на социалната дирекция показва, че в последните години кандидатите за подпомагане намаляват, тъй като в областта първолаците са все по-малко.
През миналата година в социалната дирекция са получени 1047 заявления. Държавната помощ в била отпусната на 996 семейства с 1018 деца. Крайният срок за подаване на документи е 15 октомври.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНощна акция: Задържаха две каруци с незаконна дървесина в ДЛС „Паламара“
Следваща статияОбщина Каспичан търси главен счетоводител