дом Общество Преплетоха изкуство и отпадъци чрез артистична инсталация до Младежката сфера

Преплетоха изкуство и отпадъци чрез артистична инсталация до Младежката сфера

0
ДЯЛ

Артистична инсталация с кошове за разделно събиране беше изградена до Младежка сфера през изминалия уикенд в Шумен. Името на проекта е (Re) Cycle Art и Шумен бе домакин на първото издание. Това съобщиха от Общински младежки съвет в областния град.
Целта на проекта е да преплете изкуството в наболелия проблем със световното замърсяване и да покаже малките стъпки, които можем да правим ежедневно като рециклираме боклуците си, намаляваме консумацията, преизползваме, и как всяко наше действие може да е отнесено към това да подобрим състоянието на природата.
Инсталацията в пространството до Младежката сфера в Шумен е израз на тези идеи.
Преди да монтират инсталацията младежи и представители на РИОСВ – Шумен почистиха парка около Сферата и Томбул джамия, като се стараеха да събират боклука разделно.
Екоексперти и разговаряха с младежи по проблемите за замърсяването на околната среда и възможностите за рециклиране на територията на Община Шумен.
В последната част от инициативата участниците изградиха и изрисуваха арт инсталация, която ще остане, за да поддържа района чист и да напомня, че е важно да се грижим за околната среда. Самата инсталация е изградена от дърво, метал и пластмасови бутилки.
Проектът е по идея на фондация “ПOДОБРИ“ и интериорното студио DESIGNitsa – Дизайница и се осъществи с финансовата подкрепа на Fondation Coca-Cola, като част от кампанията #БезОтпадъци на BG Бъди активен.
Общински младежки съвет – Шумен бе координатор по проекта за Шумен, а фирмата Love 2 Design изработи основните елементи на инсталацията. РИОСВ-Шумен пък се включи активно със свои експерти, които водиха дискусията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕсенни вируси ни атакуват, 3-ма пък са заразени със сифилис
Следваща статияРИОСВ глоби ВиК-Шумен, „Мебел Стил“ ООД и „Хаддад Милк“ ЕООД

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here