дом Политика Премиерът Борисов: До три месеца в Разград ще могат да се произвеждат...

Премиерът Борисов: До три месеца в Разград ще могат да се произвеждат ваксини срещу COVID-19

0
ДЯЛ
Снимка: МС

До три месеца ще имаме готов завод, където ще могат да се произвеждат ваксини срещу COVID-19, обяви министър-председателят Бойко Борисов в Разград, съобщиха от правителствения пресцентър. Премиерът посети производствената база на „Биовет” АД, където ще има възможност да се произвеждат ваксини за хуманната медицина, включително срещу COVID-19, както и ваксини за ветеринарна употреба. За целта компанията е инвестира близо 120 милиона лева.
„България отново показва, че в иновациите, в най-добрите технологии и в науката е много напред”, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът посочи, че вече е информирал Европейската комисия за капацитета на новия завод в Разград, за производствената апаратура, с която разполага и техническите му възможности. Министър-председателят отбеляза, че капацитетът на завода ще позволи да се произвеждат милиони дози, така че да се отговори на огромните потребности от ваксини и да се спасяват човешки животи. „В следващите години ваксинацията ще е от съществено значение. И ако други днес започват да изграждат производствени мощности, ние сме на фаза монтирането на машини”, изтъкна Борисов.
Инвестиционният проект на компанията в Разград е за общо 400 млн. лева, от които близо 120 млн. лева за производствените инсталации за ваксини. В резултат на проекта ще бъдат разкрити 350 нови работни места. Предвижда се разширяване на съществуващото предприятие посредством изграждане на новия завод и фотоволтаична електроцентрала за собствени нужди.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДве села в Новопазарско са без вода
Следваща статияМинистър Сачева: Всички мерки в подкрепа на хората и бизнеса продължават да работят

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here