дом Култура Премиера: В село Каспичан представят филм за наши изселници преди Освобождението в...

Премиера: В село Каспичан представят филм за наши изселници преди Освобождението в Бесарабия

0
ДЯЛ

Делегация от село Криничное, Одеска област, пристигна в България за презентацията на специален филм „Място на силата“ в читалище „Пробуда“ в Каспичан, днес от 17.00 часа. Филмът илюстрира преселението преди Освобождението на България на наши сънародници в Бесарабия, това съобщи за 24shumen.com кметът на село Каспичан Аспарух Рангелов.
Филмът вече е излъчен в области на Украйна, предстои премиерата му и у нас, уточни той.
Междувременно продължава дарителската кампанията за изграждане „Мемориал на изселниците от село Каспичан в Бесарабия“ в селото.
По сметката на Община Каспичан вече има постъпили дарения.
Проектът за паметника е изработен от архитект – конструктор от Москва и архитект Николай Симеонов.
Изпълнител е шуменска фирма, а стойността е близо 20 хиляди лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПреместихте ли стрелките на часовника?
Следваща статияЦИК обяви: Предизборната кампания започва на 26 април

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here