дом Общество Преизчисляването на пенсиите отива при националния омбудсман

Преизчисляването на пенсиите отива при националния омбудсман

0
ДЯЛ

Председателят на шуменските пенсионери д-р Анка Янкова ще се срещне утре с националния омбудсман Диана Ковачева в сградата на Областна управа Варна.
„Г-жа Ковачева поиска срещата. Тя ме покани на разговор с основна тема нашето желание за преизчисляване на пенсиите на възрастните хора, като базата е средния осигурителен доход от 2018 г.“, заяви за 24shumen.com д-р Янкова. Тя припомни, че при обсъждането на Бюджет`2020 в парламента исканията на пенсионерите са били подкрепени от някои партии, но от други не.
Затова от Управителния съвет на сдружението „Съюз на пенсионерите 2004 Шумен“ са поискали стенограма от водените дебати.
Националният омбудсман има правомощията да отнесе нашите искания до Конституционния съд, добави д-р Янкова. Ако въпросът не намери благоприятно решение протестите ще продължат, като се обсъжда под какви форми да се случи.
„Живее ли се с 250 лв., това е явен геноцид срещу хората, които са се трудили“, коментира Янкова.
Само за седем дни в Шуменска област са събрани над 1 800 подписа в подкрепа на пенсионерските искания.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия15 състезатели в битка за приза „Спортист на годината“
Следваща статияОблачна сряда, жълт код за гъста мъгла в Шуменско (обновена)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here