дом Общество През 2018-та: 12 двойки близнаци са се родили в шуменската болница

През 2018-та: 12 двойки близнаци са се родили в шуменската болница

0
ДЯЛ

12 двойки близнаци са проплакали в родилното отделение на Многопрофилната болница в Шумен през 2018 година. Това заяви за 24shumen.com завеждащият Отделението по неонатология в шуменската болница д-р Лиляна Куздова.
Броят на живородените деца през 2018 година в област Шумен е 1 040. От тях 82 са недоносени, което е около 10% от броя на новородените. „Тенденцията в последните години е трайна“, коментира д-р Лиляна Куздова.
През 2018 година се запазва и традицията да се раждат повече момчета – 564, докато момичетата са 476.
„Четири поредни години се запазва тенденцията за намаляване броя на ражданията в област Шумен. Така обаче е в цялата страна и ние не правим изключение“, каза още д-р Куздова.
Най-младата майка през 2018 година е била на 14 години, а най-възрастната на 48 години, показват още данните.
Пет различни апарата са били дарени на родилното отделение в през 2018 година. От кампанията за събиране на пластмасови капачки са дарени и 5 теглилки.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИнициативата „Дарение вместо цветя“ в Смядово събра 900 лева
Следваща статияПолският пианист Михаил Древновски с концерт на шуменска сцена

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here