дом Криминале През януари: 77 шофьори с отнети книжки, 52 коли – на „трупчета“

През януари: 77 шофьори с отнети книжки, 52 коли – на „трупчета“

0
ДЯЛ

Временно са отнети 77 свидетелства за управление на моторни превозни средства през януари. Най-много, 34 са за неплатени в срок наложени глоби. От движение са спрени 52 пътни превозни средства, 33 от тях заради това, че нямат застраховка „Гражданска отговорност“.
43 пътнотранспортни произшествия са регистрирани през януари в област Шумен. Шест от тях са тежки. Няма загинали. Ранените участници в движението са деветима. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
През януари по време на проверки от контролните органи на територията на областта са установени 5 606 нарушения, като от тях за скорост са 2 992. 406 са санкционираните водачи, които не са спазили предимство, знаци и сигнали. По време на проверките са установени 394 нарушения за неправилно паркиране и спиране.
През януари пътните полицаи са засекли 12 водачи, които са управлявали след употреба на алкохол с концентрация до 1,2 промила. Шестима са шофирали с над 1,2 промила алкохол в издишания въздух, двама след употреба на наркотични вещества или техни аналози. За неизползване на обезопасителен колан или каска са  наложени 145 глоби с фиш. По време на проверките с нередовни пътни документи са били 291 водачи, 176 са били зад волана на технически неизправно моторно превозно средство, а 115 са били без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. През януари по пътищата в област Шумен са установени 25 неправоспособни водачи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМладеж без книжка седна пиян зад волана
Следваща статияУчебни пособия от Европа за деца от Върбица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here