дом Криминале През декември: 2 117 са превишили скоростта на пътя, 117 останаха без...

През декември: 2 117 са превишили скоростта на пътя, 117 останаха без книжки

0
ДЯЛ

678 водачи са санкционирани от полицейски служители за неправилно спиране и паркиране през месец декември 2018 г.. При извършените проверки са установени 333, които не спазвали предимство, знаци и сигнали, 100 водачи, които са управлявали техническо неизправно моторно превозно средство, а 252 са били с нередовни пътни документи. 17 са засечените неправоспособни водачи в последния месец на годината, които въпреки липса на свидетелство за управление са шофирали.
За неизползване на обезопасителен колан или каска са санкционирани 91 водачи, 14 са ползвали мобилен телефон докато шофират, без да ползват устройство „свободни ръце“.
По време на проверките били установени 34 водачи, които били без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.
През декември двама са отказали да бъдат тествани с техническо средство. С алкохол зад волана са засечени по петима с концентрация от 0,5- 0,8 промила, двама от 0, 8 – 1,2 промила и 15 с концентрация на алкохол над 1,2 промила.
В последния месец на 2018 година временно са отнети 117 свидетелства за управление на моторни превозни средства. 81 от тях са били отнети от водачи, които управляват с наложено наказание „глоба“, незаплатена в срока за доброволно заплащане.
Временно са спрени от движение 46 пътни превозни средства – за това, че нямат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, заради собственици, които са допуснали или предоставили МПС на водач с концентрация на 0,5 промила алкохол, за управление на МПС с наложено наказание „глоба“ незаплатено в срока на доброволно плащане.
Прекратена през декември е регистрацията на 35 пътни превозни средства – 22 са на собственик, който управлява без да е правоспособен, или лишен от правото да управлява. В 13 от случаите е прекратена регистрацията на собственици, които управляват с концентрация над 0,5 промила, който е употребил наркотични вещества или аналози, както и при отказ да му бъде извършена проверка с техническо средство или други проби за анализ.
През декември са регистрирани 57 пътно транспортни произшествия, тежките са 7. Загинал е един, ранени са седем души.
Установени са 2 117 нарушения на скоростните режими. 1 816 от нарушенията са били на водачи, които са се движили със скорост до 30 км/ час над максимално позволената. 201 са водачите, които са нарушили режимите на скоростта между 31 и 40 км/ час над разрешената. 69 са санкционирани за движение по пътен участък със скорост от 41 до 50 км/ час над максимално допустимата. 31 са засечени да се шофират с над 50/км час над позволената.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗаради гафа с тол системата: Борисов поиска оставката на шефа на АПИ
Следваща статияЗапочна раздаването на хранителните пакети за социално слаби в Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here