дом Криминале През декември на пътя: 1 загинал, 12 ранени, 42 с отнети книжки,...

През декември на пътя: 1 загинал, 12 ранени, 42 с отнети книжки, 111 без колан

0
ДЯЛ

18 неправоспособни водачи са установени по време на извършени през месец декември на територията на ОДМВР- Шумен проверки. След употреба на алкохол с промили до 1,2 по пътищата в региона са засечени 21 водачи, други 15 са шофирали с концентрация на алкохол в издишания въздух с над 1,2 промила. Трима са седнали зад волана след употреба на наркотични вещества или техни аналози, а други трима са отказали да бъдат тествани. За неправилно спиране и паркиране в града са санкционирани 300 водачи, 111 са били без поставен колан, а 26 са ползвали телефон по време на управление на моторно превозно средство. При полицейски проверки са установени 325 водачи, които са имали нередовни пътни документи, а 123 са управлявали технически неизправно превозно средство. 73 водачи са били без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.
Временно са отнети шофьорските книжки на 42 водачи, които са били с незаплатени в срок на доброволно плащане наложено наказание „глоба“. 26 водачи са останали временно без свидетелства за управление след като били установени да шофират без застраховка „Гражданска отговорност“.
През месец декември в областта са възникнали 46 пътнотранспортни произшествия. Тежките от тях са 8. Ранени са 12 и е загинал един участник в движението. Установени са 5031 нарушения на водачите, като от тях са скорост са 2 827.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови 5 жертви на COVID-19 в Шуменско за 24 часа, бебе с вируса е в болница
Следваща статия40 400 горски проверки за година, конфискувани са 600 кубика дърва, 64 каруци, 15 коли и 6 коня

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here