дом Политика Президентът Радев: Лечението на такава криза на доверието не е Велико народно...

Президентът Радев: Лечението на такава криза на доверието не е Велико народно събрание, а оставка – незабавна и безусловна

0
ДЯЛ

Лечението на такава криза на доверието не е Велико народно събрание, а оставка – незабавна и безусловна. Това заяви държавният глава Румен Радев днес пред журналисти във Варна, където се срещна с граждани, които за пореден ден отстояват държавността в България, съобщиха от прессекретариата на президента.
Министър-председателят явно не харесва как е съсипал държавата за последните 10 години и иска да му дадем възможност да се пробва пак. В този си стремеж той иска да вземе цялата държава като заложник за своето собствено политическо оцеляване, посочи президентът. По думите на държавния глава най-големият страх на това управление са честните избори с машинно гласуване и за това са опитите за протакане, в което вече 40 дни българите в много градове в България и в чужбина скандират „Оставка!“ и „Мутри вън!“.
Според Румен Радев предложенията на министър-председателя не трябва изобщо да се коментират и да му се дава възможност да подменя дневния ред на обществото, което очаква незабавна оставка. „Призовавам всички, които милеят за бъдещето на България да не попадат в капана на Борисов. Да не се увличат изобщо в обсъждане на това недоносче наречено „предложение за нова Конституция“, заяви държавният глава. Той добави, че свои предложения за промени е абсурдно да внесе в този парламент, тъй като той е изчерпан откъм доверие и легитимност.
Целта на Борисов не е рационална нова Конституция. Целта е да не говорим за шкафчета, за корупция, за беззаконие, за полицейщина, за административен рекет и да забравим, за това че му искаме оставката, каза още Румен Радев.
По думите на президента няма как да търсим бъдеще за българите в един парламент с председател, който бе поруган по най-вулгарен начин от собствения си политически лидер. „Председателят на парламента не направи нищо, за да защити личното си достойнство. А българският парламент е бил оглавяван от личности като Петко Каравелов, Стефан Стамболов и Драган Цанков. Ние сме длъжни да защитим достойнството на тези велики българи като поискаме незабавна и безусловна оставка на парламента, загубил елементарно достойнство и на министър председателя, който вече е абсолютно невнятен“, заяви Румен Радев.
Щастлив съм да бъда в морската ни столица. Щастлив съм да ви видя многобройни и непреклонни и тази вечер на площада, защото вие отстоявате държавността. Така е в много градове в България и навсякъде в чужбина, където има българи. Радвам се, че така е и във Варна – градът на свободомислещите хора, обърна се Румен Радев към гражданите. От всички нас зависи дали ще можем да говорим свободно, или ще бъдем преследвани, репресирани, мачкани и малтретирани, когато не сме безгласни и покорни. Дали ще живеем в държава на закона, или ще узаконяваме беззаконните хотели на властта като подпорни стени в последните оцелели плажове на Черноморието, посочи още президентът.
Държавният глава заяви пред множеството в морската столица, че е парадоксално управляващите да предлагат промени в Конституцията, която многократно са погазвали. Румен Радев посочи още, че сега са нужни честни избори с машинно гласуване. „Нека следващият парламент, избран с вашата воля, да дебатира новата Конституция и бъдещето на България. Но нека става с участието на всички нас, на всички граждани. Не се предлагат така промени в Конституцията – задкулисно, за 3 дни“, подчерта още държавният глава в обръщението си към гражданите във Варна.
Снимка: Президенството
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГрад Каспичан без вода за 6 ча̀са утре
Следваща статияНови 135 случая на COVID-19 при 5 252 изследвани

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here