дом Политика Президентът Радев: ДПС и ГЕРБ са ортаци и в бизнеса, и в...

Президентът Радев: ДПС и ГЕРБ са ортаци и в бизнеса, и в политиката

0
ДЯЛ

Това не ме учудва. Така президентът Румен Радев коментира заявлението на ДПС, че няма да го подкрепи за втори мандат на импровизиран брифинг след освещаването на бойните знамена. Според него е логично партията на г-н Пеевски да подкрепи Борисов за президентските избори. „Те са, както знаете, ортаци и в бизнеса, и в политиката. Още повече, че г-н Борисов е и довереното лице на турския президент Ердоган, който поздрави конференцията на ДПС. Но аз мисля, че избирателите на ДПС са свободни български граждани и преценяват сами. Лятото младежите на ДПС видяха сараите и сигурно ще се замислят за какво отиват гласовете им”, каза още президентът Румен Радев.
Указът за определяне на датата на изборите ще бъде издаден до края на януари, заяви президентът Румен Радев. Той отбеляза, че за първи път ще се правят избори по време на пандемия. Това означава, че трябва да има ясни и адекватни мерки, да има пълна, навременна и достъпна информация и най-важното – да има доверие в здравните мерки и в изборния процес, защото доверието определя да има легитимен Парламент, избран с нормална избирателна активност и устойчиво правителство.
Към момента нямам постъпила надеждна информация от правителството, която да гарантира законова, организационна и логистична готовност за изборите. Категорично трябва да има промени и в законите, за да могат да гласуват и хората в карантина и изолация. Категорично трябва да има друг тип организация на изборите в условията на пандемия и трябва да има надеждно логистично осигуряване, каза още Румен Радев.
Президентът допълни, че продължава консултациите за парламентарните избори. Предстоят срещи с представители на Националното сдружение на кметовете на малките общини, Националното сдружение на общините в Република България, Централната избирателна комисия, български общности зад граница, извънпарламентарните партии и парламентарно представените политически сили.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОсветиха бойните знамена в Шумен
Следваща статияБездомно куче нападна дете в Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here