дом Общество Представят стихосбирката „Завой“ в Шумен

Представят стихосбирката „Завой“ в Шумен

0
ДЯЛ

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ кани шуменци на среща с Иван С.Вълев и неговата дебютна стихосбирка „Завой“, отличена с първа награда за поезия на 46-те литературни дни „Южна пролет“ в Хасково. Срещата ще се проведе на 30 май от 18.00 часа.
Поетичната книга „Завой“ е пътуване в ясна посока. Поезията на Иван С. Вълев е директна и честна, пестелива на думи, лишена от ненужно разкрасяване и метафорични финтифлюшки. Тя работи с други кодове – разчита на иронията и улавя неочакваните парадокси в света около нас. Дори нещо повече – в тази дебютна книга има лекота. Лекота, която ни позволява да различаваме истината от измислицата, дълбочината от плитчините, казва за книгата Антоний Димов.
Иван скицира кратки, парадоксални епизоди от живота с уверени движения. С минимален брой думи. С изящна проницателност. Без словесни украси. Сред натоварения градски трафик този „Завой“ е глътка чист въздух. До дъното на дробовете, определя стихосбирката Димов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИлияна Йотова: От могъщата Преславска книжовна школа започва духовното раждане на българския народ
Следваща статияКой каза? Старт на абитуриентските балове (снимки)