дом Култура Представят „Криминалистите” и „Шаш и паника” в шуменската библиотека

Представят „Криминалистите” и „Шаш и паника” в шуменската библиотека

0
ДЯЛ

На 5 юни, от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостуват доц. Людмил Георгиев с представяне на книгите си от поредицата „Криминалистите” и Радослав Младенов с представяне на книгата си „Шаш и паника”.
Доц. Людмил Георгиев е дългогодишен полицейски служител, а понастоящем – хоноруван доцент по „Криминалистика” и „Съдебни експертизи” в Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев”, в Академията на МВР и във Варненския свободен университет, а също е вещо лице към Софийския градски съд в областта на криминалистичните изследвания. Автор е на разкази, новели и романи на полицейско-криминална тематика, както и на пътепис за гребната регата по р. Дунав, известна като ТИД, а част от творбите му са наградени с престижни литературни награди за „най-добри криминални разкази” и за „най-добри полицейски романи от български автор”. Доц. Людмил Георгиев е и основател на литературната поредица „Библиотека „Полиция”, в която до момента са издадени 38 книги само от български автори. Освен това самостоятелно или като съавтор е публикувал 13 учебни пособия в областта на криминалистиката и разследването на престъпления. Член е на Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Международната полицейска асоциация, Асоциацията на съдебните експерти криминалисти и организацията на писателите криминалисти „Саламандър”.
Радослав Младенов пише предимно в сатиричния жанр и освен на романа „Шаш и паника”, е автор още на романите „Готино е да си тъп” и „Идиотът в мен”, както и на пиесата „Разкош от мизерия”, поставяна на сцената на Младежки театър „Николай Бинев”. Член е на Съюза на българските писатели.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРиболовен клуб „Чисти брегове“ с поредна зарибителна акция в река Голяма Камчия
Следваща статияДепутати поискаха „главата“ на директора на Горското стопанство във Върбица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here