дом Общество Представиха електронната платформа moetopravo.bg в Шумен

Представиха електронната платформа moetopravo.bg в Шумен

0
ДЯЛ

За първи път в България представиха електронната платформа moetopravo.bg. Това стана по време на първата годишна среща на мрежата от обществени посредници в Република България, която се провежда днес в Шумен.
„Партньорството между различните правозащитни институции и организации е в полза на гражданите за ефективната защита на техните права и законни интереси. То е от полза и на българската съдебна система“, заяви при откриване на срещата омбудсманът на Шумен Иван Капралов. По негова покана на форма присъстваха обществените посредници на общините София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Казанлък, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Елин Пелин, Земен и Омуртаг.

Работната среща започна с първото в страната представяне на новата обществена е-платформа „Моето право.бг“ с електронен адрес http://moetopravo.bg/.
„Целта на платформата е да предостави на българските граждани предварителна и надеждна информация за възможните способи за защита на техните права и законни интереси, както и надеждни контакти с различни правозащитни институции и организации“, подчерта юристът Калин Славов, който е и консултант по проекта.
Участниците в срещата разгледаха различни възможности за алтернативно разрешаване на спорове и ролята на институцията на омбудсмана, на местно и национално ниво, в извънсъдебните способи за защита на правата и законните интереси на гражданите.
Експертният екип на СНЦ „Демократично сдружение Искам да знам“ –Шумен и Фондация „Отворена врата“ – Перник подчерта предимствата от евентуалното участие на обществените посредници в Република България в електронната платформа.
Сайтът „Моето право. бг“ е изграден в изпълнение на проект „Електронна платформа за активен диалог, граждански мониторинг и обществена подкрепа на реформата в съдебната система“ с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд и оперативна програма „Добро управление“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОсигуриха парите за предпроектното проучване на система „Дунав“
Следваща статияИзбират новия управител на КОЦ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here