дом Общество Представиха Географската информационна система на община Шумен

Представиха Географската информационна система на община Шумен

0
ДЯЛ

Географската информационна система (ГИС) на община Шумен представи днес зам.-кметът Боян Тодоров. На презентацията присъства и кметът Любомир Христов.
Системата има три софтуера. Главен за данни на Общината. Вторият е с приложения за телефони и таблите и достъпен само за служители на местната администрация. Включва информация за пътищата на територията на общината, зелената система и инфраструктурата.
Третият е предназначен за гражданите, като в нея няма лични данни.
ГИС съдържа набор от карти, които могат да се наслагат една върху друга. Въведени са парцелите по кадастралната карта, адресите на сградите в общината, канализационната и водопроводна мрежа, подземните електрически кабели, трансформатори. Въведени са общите устройствени планове на Шумен и общината, зелените площи и дърветата с информация за всяко от тях.

В ГИС са въведени „синята зона“, паркоместата и сградите. Има снимки, правени с дрон и 3D изображения. Системата дава възможност за детайлна визуализация на пространства и обекти.
„До момента системата беше достъпна само служители на местната администрация. Сега може да се ползва от гражданите. Има възможност за актуализиране и добавяне на информация“, обясни кметът Любомир Христов.
С червени линии на картите са отбелязани подземните електрически кабели, със зелено водопроводите, а в жълто са означени трасетата на газта.
Гражданите могат да се възползват от ГИС свободно и без заплащане.
„Географската информационна система на Шумен е една от най-добрите в страната“, не скри задоволството си зам.-кметът Боян Тодоров.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДобър (4) постави на управлението си кметът Любомир Христов
Следваща статияСтягат празника на плодородието „Кюлевчиада 2019“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here