дом Политика Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ даде ифтар пред Томбул джамия в Шумен

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ даде ифтар пред Томбул джамия в Шумен

0
ДЯЛ

Над 500 гости присъстваха на благотворителната вечеря – ифтар, която даде председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в Свещения месец Рамазан, пред Томбул джамия в Шумен.
Благотворителната инициатива бе подготвена със съдействието на активните дами от Женското дружество на ДПС Шумен и зам.-председателя на Народното събрание д-р Нигяр Джафер.
„Предстоят важни избори за европейски парламент. Европа се намира в една такава ситуация, когато от едната страна стои национализмът, противопоставянето, разделението, омразата към различните. Включително и ислямофобията, като начин на политика в европарламента. А от другата страна на везната са демокрацията, толерантността, обединението на различните, заедността в нейната сила“, заяви Мустафа Карадайъ – водач на евролистата на ДПС.
Ние трябва да направим първо вътрешен избор, в себе си. И да излезем да гласуваме, отбеляза той. И направи анализ пред многобройната аудитория – 10 години държавата върви по инерция. И за това чрез този вот трябва да се заяви, че по този начин не може.
По думите на лидера в България националистите са включени пряко във властта. И тези, които са ги включили вече са по-големи националисти от самите националисти.
Именно за това мотото на ДПС при този избор е „Ние залагаме на младите“. А те освен че са умни, са знаещи и можещи и доказали себе си в сектора, където работят.
Севим Мусак е на шеста позиция. Юрист. През последните 5 години работи в Европейския парламент като политически съветник към групата на либералите към комисията по икономически и парични политики.
Фактът, че ДПС дава много ифтари показва солидарността и смирението. Чрез неконсумирането на храна се опитваме да чувстваме, това което изпитват тези, които нямат. Заедно на масата обсъждаме различни теми. Можем да покажем единство. И всеки един гост е добре дошъл при нас, сподели кандидатът за евродепутат.
„Ние добре знаем как да защитаваме правата на българските граждани и наши избиратели в Европейския парламент. Трябва да съхраним Европа такава, за каквато мечтаят нашите родители. Виждаме, че омразата набира сила и нашата роля е да сложим край на това. Защото Европа е заедност, Европа е многообразие“, заяви друг кандидат, на който партията възлага сериозни надежди – Антоанета Асенова, юрист. Тя също работи в Европарламента.
„Трябва да заложим на регионални политики. И традиционни отрасли за страната ни. Така че, да бъдем ефективни с европейското финансиране. Страната ни има огромен потенциал за земеделие. А европейското финансиране ще бъде в помощ българското земеделие, за да бъде конкурентноспособно на европейско и на световно ниво“, смята друг кандидат в евролистата – Атидже Алиева, зам.-изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“.
ДПС като партия има много кадри в земеделието. Логично е, голяма част от избирателите са земеделци. Така че за нас, агросекторът продължава да бъде приоритет, е нейното мнение.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗмия в „Боян Българанов“ вдигна на крак спасителен екип
Следваща статияЗалесяват 800 декара нови гори на територията на СИДП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here