дом Общество Предложение: Поставят възпоменателна плоча на загиналите в две войни в Плиска

Предложение: Поставят възпоменателна плоча на загиналите в две войни в Плиска

0
ДЯЛ

Да бъде поставена паметна плоча на жители на град Плиска, участвали и загинали в Балканската война и Първата световна война 1912 – 1918 г., предлага в докладна кметът Тонка Начева. Документът ще бъде обсъден и гласуван на предстоящата сесия на Общинския съвет на 27 февруари.
Като повод кметът посочва постъпило писмо от роднина на загинал в Първата световна война. Неговата идея е да се направи паметна плоча на граждани, участвали и загинали в двете войни.
Вече е сформиран инициативен комитет, в който влизат кметът и внуци на загинали. Направено е издирване чрез Държавния военен архив във Велико Търново. Известни са имената 36 човека, намерили смъртта си в сражения на фронта.
Градоначалникът предлага плочата да бъде поставена в близост до намиращата се до друга паметна плоча на отдали живота си съграждани в Отечествената война 1944 – 1945 г. в парка до комплекс „Боили“. С тази инициатива гражданите вече били запознати.
„Ние, жителите на гр. Плиска смятаме, че тези хора, загинали на фронта заслужават да бъдат почетени. А героичната им постъпка да бъде запомнена и предавана на идните поколения“, пише още в докладната.
Начева предлага ОбС да даде съгласие да бъде поставена възпоменателна плоча, като необходимите средства за изграждането бъдат осигурени от ОбС и Министерството на отбраната.
Снимка: poblizo.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: 31-годишен мъж нападна дежурен лекар в спешен кабинет във Варна
Следваща статияВодоснабдяването от система „Дунав“ ще бъде обсъдено на предстоящата сесия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here