дом Общество Предложение: Общинските съветници в Шумен да дарят хонорарите си за март на...

Предложение: Общинските съветници в Шумен да дарят хонорарите си за март на болницата

0
ДЯЛ

Общинските съветници да преведат неполучените си хонорари за мартенската сесия по сметката на МБАЛ-Шумен, реши Правната комисия на свое заседание. Предложението, оформено в докладна бе на съветника от БСП Веселин Пенчев.
„Аз мисля, че Общинският съвет, трябва да прояви съпричастност към най-голямото лечебно заведение в Шуменска област. Целият трансфер от общинския бюджет е 30 хиляди лева. Председателят на ОбС да изиска информация от управителя на болницата за състоянието на здравното заведение и за другите действия, с които бихме могли да бъдем полезни“, заяви Пенчев. Той поздрави зам.-председателя на ОбС адвокат Ася Аспарухова за вече направено дарение по сметка на болницата.
Съветникът от ГЕРБ проф. Борислав Беджев подкрепи идеята за дарение от ОбС, но с предложение да бъдат преведени средствата за хонорари за месец април.
Според него не било редно мартенските хонорари да бъдат дарени, тъй като те не са отработени.
На друго мнение относно усвояването на въпросната сума е председателят на ОбС инж. Красимир Минчев. Той предлага парите да бъдат предназначени за модернизиране на системата за работа, както в големи общини ката София и Велико Търново. А от друга страна в сегашната кризисна ситуация постъпленията в бюджета са изключително малки. И предупреди за сериозни проблеми.
„Община Шумен винаги е подкрепяла болницата със 100 000 годишно. Винаги е била активна“, категоричен бе той.
Председателят припомни, че е водил разговор с директора д-р Димитър Костов от който разбрал, че закупените устройства и апаратура са достатъчни към настоящия момент. Плюс това от инициативата „Помогни сега“ били събрани 334 хиляди лева.
Според него акумулираните средства от хонорарите биха могли да бъдат заделени за дейността на ОбС към момента. Закупуването на една съвременна модерна система струвала 27 хиляди лева. И по този начин работата на съветниците ще се улесни в условията на такова извънредно положение, аргументира се инж. Минчев.
Предложението обаче не срещна подкрепа от комисията. „Ще работим по старому“, обобщи председателят.
На заседанието на комисията присъства и кметът Любомир Христов. Той отговори на съветника Пенчев, че приходите в общината са сериозно намалели вследствие на коронавирус кризата. Под въпрос било дали служителите в общинските предприятия ще получат заплати.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМедиците на първа линия в Шумен със защитни гащеризони от фонда „Помогни сега“
Следваща статияИван Иванов е шеф на държавния ВиК холдинг, Илиян Илиев ще ръководи оперативно структурата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here