дом Общество Предложение: Да се закупи специализиран автомобил за извозване на зелени отпадъци във...

Предложение: Да се закупи специализиран автомобил за извозване на зелени отпадъци във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Специализиран автомобил с хидравличен кран да бъде закупен за поддръжка на зелените площи в община Велики Преслав. Това предлага в докладна до Общинския съвет кметът инж. Янко Йорданов.
На територията на общината се образуват значителни количества зелени градински отпадъци, транспортирането на които се извършва трудно поради тяхната маса и обем. Наличната техника, използвана от общинските структури, извършващи комунални услуги е недостатъчна, а процесът по събиране и транспортиране на отпадъка неефективен.
След направено пазарно проучване е установено, че стойността на специализираното транспортно средство с технически характеристики, отговарящи на нуждите на общината възлиза на 85 хиляди с ДДС, аргументира кметът необходимостта от набавянето на автомобила.
Според предложението необходимите средства ще бъдат набавени от отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци в набирателна сметка към РИОСВ.
А с осигуряването на специализирания автомобил ще се оптимизира процесът по събиране, товарене и извозване на зелените отпадъци по територията на всички населени места в общината, отбелязва инж. Йорданов.
На предстоящата сесия на 19 май ще се обсъжда ползването на временен безлихвен заем за 43 хиляди лева, за да продължи изграждането на Център за хора с умствена изостаналост в Имренчево.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри ограничителни мерки се възстановява дейността и на Административен съд-Шумен
Следваща статияКолко държавни бензиностанции ще има в Шумен? В страната ще са почти 100

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here