дом Общество Предложение: Да се забрани движението по Панорамния път сутрин и вечер

Предложение: Да се забрани движението по Панорамния път сутрин и вечер

0
ДЯЛ

Да се забрани движението по Панорамен път в Шумен „Паметник „Създатели на българската държава – Стария град – Шуменска крепост” в участъка от Информационния център до кръстовището с пътя за с. Новосел в часовия диапазон от 6.00 – 9.00 ч. и от 18.00 – 21.00 ч. през всички дни от седмицата и да се ограничи максимално разрешената скорост в този участък до 40 км/ч, предлага кметът Любомир Христов. Докладната ще бъде разгледана и обсъдена на предстоящата сесия на Общинския съвет в края на месеца и е подкрепена от Общинска администрация.
Според градоначалника проблемът с движението по Панорамния път е разглеждан и поставян многократно през последните няколко години. Едно от предложенията е да бъде частично ограничен достъпът до описания участък. Основанието, постоянно увеличаващият се брой моторни превозни средства, включително мотори, движението с несъобразена скорост, конфликтът между различните участници в движението по тази отсечка – шофьори, велосипедисти, пешеходци. Изключение да се прави за служебни автомобили и такива със специален режим.
По повод на подаденото от спортните клубове искане за затваряне на отсечката за движение беше организирано обществено обсъждане, където „за“ и „против“ предложението се изразиха различни аргументи от представители на спортните клубове, на туроператорите, на Пътна полиция, Районно полицейско управление и др. Предложението беше разгледано и от Общинската комисия по безопасност на движението. Там също бяха изказани различни съображения. В крайна сметка беше отчетено обстоятелството, че цитираният участък от панорамния път е изграден като шосе за автомобили, представлява част от общинската пътна мрежа и свързва важни туристически обекти. Пътят е рехабилитиран по проект „Общински пътища за достъп дотуристически обекти в области Шумен и търговище“, ЛОТ 3 „Рехабилитация на Панорамен път „Шумен – Комплекс „Създатели на българската държава“ – Стария град – Шуменска крепост – Шумен“, уточнява вносителят.
Решението на Общинската комисия по безопасност на движението е да се въведе забрана за движение по описаната отсечка от Панорамния път в часовия диапазон от 6.00 ч. до 9.00 ч. и от 18.00 ч. до 21.00 ч. през всички дни от седмицата и да се ограничи максимално разрешената скорост в този участък до 40 км./ч. Въвеждането на тези ограничения е съобразено с работното време на туристическите обекти, дава се възможност за спортуване на пешеходци и велосипедисти в часове рано сутрин и късно след обед, не се възпрепятства придвижването от обект до обект за туристи с автомобили и автобуси, а ограничението на скоростта ще доведе до увеличаване на безопасността на движение по път с различни участници в движението.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБизнесът в Шумен се нуждае от повече електроенергия
Следваща статияХранителни продукти получиха семействата под карантина в село Изгрев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here