дом Общество Предложение: Учебната година да приключи дистанционно, а децата влизат в клас само...

Предложение: Учебната година да приключи дистанционно, а децата влизат в клас само за матурите

0
ДЯЛ

Учебната година да приключи дистанционно, а учениците да бъдат в училищата за провеждане на изпитите.
Това решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации.
Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни, като се вземе предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната и постъпващите в МОН становища, съобщиха от пресцентъра на МОН.
На заседанието е обсъдена готовността на образователната система за провеждане на изпити при спазване на мерки за безопасност, включително за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение, както и при практическите изпити за професионална компетентност. Участниците в срещата приеха в училищата да бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими.
В рамките на срещата бе постигнато съгласие за определяне на материала, включен в изпитите, на база данните от проучване сред училищата за нивото на усвоените знания и преподадените теми. Предстои да бъдат анализирани постъпилите данни и да бъде оповестено учебното съдържание, което няма да бъде включвано.
По време на разговора е изразена подкрепа за действията на правителството и МОН в настоящата ситуация във връзка с осигуряване безопасността и здравето на учениците и преподавателите и провеждането на обучение в електронна среда.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменският университет стана член на Българско-турската търговско-индустриална камара
Следваща статияКим Чен Ун, Волтер и „прокажените тълпи“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here