дом Общество Предложението: Шофьорските изпити да излязат от ДАИ

Предложението: Шофьорските изпити да излязат от ДАИ

0
ДЯЛ

Шофьорските изпити да не се провеждат вече от служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, а от външни лица, които имат договор за услуга с ведомството. Тази идея се обсъжда през последните седмици в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съобщава OFFNEWS. От ведомството на Ивайло Московски обмислят възможността изпитвачите да получават по 20 лева на изпит по кормуване, но все още не е решено дали промяната ще се реализира на практика, тъй като мненията в регионалните дирекции са крайно противоположни, а и е свързана със законодателни промени. От една страна за изпитвачите в големите градове като София, Пловдив и Варна, изпитващите ще си гарантират много добра възможност да печелят от работата си. През летните месеци те са затрупани с работа и на ден им се падат по 8-10 кандидати за практическа проверка. Ако бъде приет новият модел на работа и те напуснат ИААА, то в топлите месеци е съвсем реалистично да прибират по 3 000 – 4 000 лева на месец. Не така обаче стоят нещата през зимата, когато почти няма курсисти.
В по-малките областни проблемът е още по-сериозен. Там кандидат-шофьорите са по-малко през цялата година и не е ясно дали изобщо ще има мераклии да сключат договор за услуга като изпитвачи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМагистърска програма за защита на личните данни от следващата година в ШУ
Следваща статияНова кражба на ток в Шумен засякоха ел. техници

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here