дом Общество Предлагат адвокат Стоян Стоянов за нов омбудсман на Шумен

Предлагат адвокат Стоян Стоянов за нов омбудсман на Шумен

0
ДЯЛ

Адвокат Стоян Стоянов е предложен за омбудсман на Шумен от Временната комисия за избор на обществен посредник. Становището е депозирано за одобрение от Общинския съвет от председателя на комисията нотариус Ася Асенова.
Припомняме, че за овакантения пост на омбудсман на Шумен документи подадоха адвокат Стоян Стоянов и Светла Петрова. В изпълнение на процедурата по правилника комисията разгледа представените документи на двамата участници, допусна ги до участие в конкурса и проведе интервю с двамата кандидати с цел проверка и оценка на познанията им в правозащитната област между гражданите и местната власт.
На всеки кандидат бяха зададени по три въпроса, които бяха общи за всички, а след това всеки член на комисията имаше възможност да задава уточняващи въпроси. Членовете на комисията оцениха кандидатите по петобалната система със стъпка 0.5 по подобие на Закона за държавния служител. Беше поставена оценка и на мотивационното писмо.
След проведеното събеседване резултатите са следните:
Стоян Стоянов – оценка 4,55;
Светла Петрова- оценка 3,32.
Комисията е преценила, че адвокат Стоян Стоянов е показал много добро познаване на нормативните актове, уреждащи статута на обществения посредник, добри комуникационни умения, висока езикова култура и умения за убеждаване и медиация, както и мотивация за изборната длъжност.
На основание чл. 8, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на територията на община Шумен, комисията предлага на Общински съвет Шумен кандидатурата на Стоян Стоянов за осъществяване на избор на обществен посредник на територията на община Шумен.
Предложението ще бъде подложено на тайно гласуване на сесията на Общински съвет-Шумен, която ще се проведе на 29 април от 9.00 часа в зала „Проф. Венета Вичева“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУченици ще садят дръвчета за Деня на Земята
Следваща статияТри месеца без книжка за шофиране със 116 километра в час

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here