дом Общество Преди да тръгнете на път, проверете онлайн дали имате невръчени глоби

Преди да тръгнете на път, проверете онлайн дали имате невръчени глоби

0
ДЯЛ

Преди да тръгнете на дълъг път, направете справка в интернет за невръчени наказателни постановления (НП) и електронни фишове. Порталът за административни услуги на МВР вече дава тази възможност.
До настоящия момент гражданите имаха възможност да правят проверка само за дължими глоби по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) по влезли в сила фишове, електронни фишове и НП.
Услугата „Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП с възможност за плащане“ може да се активира с въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС и ЕГН/ЛНЧ. Там излизат резултати за неплатени задължения, но и за издадени, но невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.
Осигурена е и възможност за заплащане на дължимите суми директно през Портала за административни услуги на МВР. Другите възможности за заплащане задълженията са чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и КЕШ-терминали.
Имайте предвид, че системата няма да ви засече, ако сте извършили нарушението с автомобил, който не е регистриран на ваше име.
От МВР припомнят, че за да стане дължима глобата наложена с административно-наказателен документ, не отпада необходимостта той първо да бъде връчен и влязъл в сила, съгласно нормативно заложените срокове. Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно управление на МВР или в звено „Пътна полиция“, като след връчване може да бъде заплатен веднага чрез ПОС-терминал на място или през посочените други начини. За връчване на наказателни постановления е необходимо водачът да посети лично звеното на „Пътна полиция“ към областната дирекция на МВР по постоянен адрес.
За проверка – тук.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлънчева събота
Следваща статияПромени в движението заради „Планинско изкачване Шумен“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here