дом Култура Празнични концерти за Великден в Шумен, вижте къде и кога

Празнични концерти за Великден в Шумен, вижте къде и кога

0
ДЯЛ

Община Шумен и Народно читалище „Тодор Петков“ канят жителите и гостите на града на празнични концерти по случай Великден. На 4 април, сряда, от 18.00 часа в голямата зала на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ ще бъде представен спектакълът „Благословен Великден“ на Ансамбъла за народни песни и танци „Мадара“.
В навечерието на Христовото възкресение, на Велики четвъртък, 5 април, от 19.05 часа, празничен Великденски концерт ще се състои и в залата на общината „Проф. Венета Вичева“ с участието на Симфониета Шумен, хор „Бодра песен“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК, Шумен. Хорът с диригент Деница Узунова и Ива Георгиева – сопран, под диригентската палка на Калина Василева ще поднесат пред публиката изпълненията на едни от най-красивите творби, писани по този повод от XVIII век до днес.
На празничния 8 април, неделя, от 10.00 часа на специално изградената сцена на площад „Кристал“ шуменци ще имат удоволствието да се насладят на изпълненията на госпъл-формацията “Менора” от Бургас. Час по-късно, от 11.00, на същата сцена започва и концертът “Празнично веселие” с участието на Градския духов оркестър „Михаил Биков“, ансамбъл “Шумен”, танцов ансамбъл “Веселяче”, танцов състав “Луди млади” и танцов състав „Лудоселци“ от село Дибич.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДПС усилено учредява структури в община Хитрино
Следваща статияЗасилени полицейски мерки за сигурност за Великден, пазете се от обирджии и джебчии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here