дом Общество Правителството дава 800 хиляди лева за реставрацията на Голямата базилика в Плиска

Правителството дава 800 хиляди лева за реставрацията на Голямата базилика в Плиска

0
ДЯЛ
SAMSUNG CSC

Правителството отпуска 800 хиляди лева за реставрацията на Голямата Базилика в Плиска. Това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.
„През годините сме допринесли за обновяването и изграждането на стотици църкви и манастири. Радвам се, че успяхме да помогнем и на Ловеч да се сдобие с катедрален храм, какъвто нямаше. Благодаря на ловчанския митрополит Гавраил за иконата на светите братя Кирил и Методий, която днес ми връчи преди заседанието на Министерския съвет, а ние предстои да отпуснем нови 800 000 лв. за Плиска, където да продължат процесите по реставрация“, написа Борисов във Facebook.
„Важно е реставрацията да продължи, тъй като е елемент, който доказва историята ни. Това е веществено доказателство, което никой не би могъл да отрече. Това е историята на България“, обяви митрополит Гавриил.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОрлин Куздов и Делян Димитров са новите зам.-окръжни прокурори на Шумен
Следваща статия1 юни е, честит празник на всички малки и пораснали деца!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here