дом Общество Правителството дава 4,5 милиарда лева за подкрепа на икономиката в кризата

Правителството дава 4,5 милиарда лева за подкрепа на икономиката в кризата

0
ДЯЛ

4,5 милиарда лева ще даде държавата за справяне с икономическите проблеми след коронавируса, обяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов.
По думите му с 500 милиона лева ще бъде увеличен капиталът на Българската банка за развитие, за да поема гаранции по заеми за бизнеса. Борисов обясни, че с тях ще могат да се гарантират кредити за 2.5 млрд. лв.
200 млн. лв., са предвидени за гаранции за безлихвени заеми до 1 500 лв. за хора, пуснати в неплатен отпуск от фирмите си, които според Борисов ще се получават от търговските банки, но ще се гарантират от Банката за развитие
1 млрд. лв., ще бъдат дадени за помощи за запазване на работните места. При тази схема, която още не е приета от правителството държавата ще плаща 60% от заплатата на заплашените от освобождаване служители, а техните работодатели – 40%.
500 млн. лв. ще бъдат дадени за допълнителни разходи за заплати в Министерството на здравеопазването, МВР и Министерството на отбраната заради извънредния им труд сега.
Предвидени са 50 млн. лв. за помощи за най-бедните пенсионери за Великден.
Тъй като плащането на корпоративните данъци се удължава до 30 юни, е изчислено, че
600 млн. лв., няма да влязат в бюджета сега.
„ДДС е краен прехвърляем данък, в този смисъл всеки бизнес, който претендира да не го плаща, взима от пенсиите на хората“, заяви финансовият министър Владислав Горанов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУправителят на МБАЛ Велики Преслав: Намаляват пациентите ни при извънредното положение
Следваща статияПромяна в движението по част от улица „Цар Иван Александър“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here