дом Общество Правилник за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми ще приеме Общинският съвет

Правилник за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми ще приеме Общинският съвет

0
ДЯЛ

На предстоящата сесия на Общинския съвет на 29 март да не бъде разглеждана и обсъждана декларацията на общинския съветник Добрин Чайлев относно Истанбулската конвенция. Това реши на свое заседание днес консултативният съвет. Нито един член на съвета не гласува в подкрепа на декларацията. С отпадането на тази точка, други 40 точки влизат в дневния ред.
„Общинските съветници нямат правомощия да вземат решения, касаещи конвенцията. Мотивите ми са юридически“, заяви председателят на консултативния съвет проф. Борислав Беджев.
На редовната сесия ще разглеждаме въпроси, които касаят повече граждани на Шумен. Важна се очертава да бъда т.7 за приемане бюджетната прогноза на Общини Шумен за периода 2019- 2021 г., заяви проф. Беджев. Тази прогноза де факто очертава макрорамката на бюджетите, които трябва да бъдат изпълнявани през следващите две години, уточни той. И обясни, че такива са изискванията на Нормативната наредба.
Друг интересен въпрос е утвърждаването на правилник за подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми на територията на община Шумен.
Общинските съветници имат нагласата да вземат положително решение, но няма конкретика по въпроса, отбеляза проф.Беджев. И уточни, че вече са набелязани правила, които са включени в правилник.
Ще се гласува Общинската програма за закрила на детето, годишна програма за развитието на читалищната дейност, отчет за финансираните младежки проекти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДеца помагат на деца: Ученици събират средства на благотворителен базар
Следваща статия„Светлина“ и „Надежда“ в приятелски сблъсък на футболното игрище

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here