дом Общество По 1 000 лева глоба за майка и син за удари с...

По 1 000 лева глоба за майка и син за удари с кол, ритане по слабини и псувни

0
ДЯЛ

Майка и син отнесоха по 1 000 лева глоба за грубо нарушаване на обществения ред.
Те са санкционирани от Районния съд във Велики Преслав за това, че двамата псували, обиждали, плюли и удряли с кол свой съгражданин.
Грозната сцена се разиграла на 7 февруари 2018 година. Повод за скандала се оказало отсечено орехово дърво.
По-рано същия ден при Селяйдин Илияз – специалист по гори и общински фонд във Върбица дошъл Севдин Рамаданов. Мъжът поискал да отсече сух орех, който бил на общински терен на улица „Герила“, защото дървата му за огрев били на привършване. Още същия ден Рамаданов получил разрешително за сеч от кмета на Върбица.
Горският специалист Илияз маркирал дървото и издал превозен билет, за да може дървесината да бъде законно транспортирана.
В следобедните часове Рамаданов отсякъл дървото и започнал да го товари. В този момент Петьо В. и майка му В.Вичева се появили и започнали да претендират, че орехът е техен, намирал се в наследствения им имот, който се простирал до реката. Двамата обяснили на Рамаданов, че дървото било засято преди години от техен близък роднина и не позволили на мъжа да го транспортира. Рамаданов веднага информирал за случилото се горския специалист. Той пристигнал на мястото на спора с двама свои колеги. След като слязъл от колата Илияз бил нападнат с кол от Петьо. Агресивният мъж започнал да псува, ругае, плюе и обижда общинския горски служител, използвайки думи и изрази от рода на „…майка ти ще е*а…“, „боклук“, „сопол“. Илияз обаче успял да хване с ръце кола и се предпазил от ударите. Петьо се подхлъзнал и паднал. В това време майка му грабнала друг кол от отрязания орех и успяла да ступа Илияз по гърба. Когато мъжът се обърнал с лице към нея тя започнала да го плюе и рита в краката и слабините. Двамата колеги на горския се намесили в мелето и успели да издърпат агресивните нападатели встрани.
За случилото се е подаден сигнал в Районно управление на МВР във Велики Преслав. По случая е било образувано досъдебно производство.
Предвид тежкото материално положение, в което се намирали Петьо и майка му Районния съд във Велики Преслав им наложил най-ниската глоба от по 1 000 лева на всеки от побойниците.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИван Иванов с категорична победа в Тайланд, развя българското знаме на ринга
Следваща статияПроф. Митев: 54% от младите турци и 28% от ромите се гордеят с това, че са българи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here