дом Общество По-кратки срокове за премахване на изоставените автомобили

По-кратки срокове за премахване на изоставените автомобили

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Община Шумен уведомява гражданите, че във връзка с изменения в Наредбата за излезли от употреба моторни превозни средства е съкратен срокът за премахване на изоставени автомобили, които се намират върху имот – държавна или общинска собственост. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
Промените са приети с Постановление на МС от 31 декември 2020 г. и са обнародвани в Държавен вестник от 8 януари 2021 г. Според параграф №1 на Допълнителните разпоредби в наредбата на премахване подлежи моторно превозно средство с прекратена регистрация за повече от три месеца (досега – две години) от датата на прекратяване на регистрацията. На премахване подлежи и моторно превозно средство, на което не е заверен знакът за технически преглед за повече от три месеца (досега – две години) от определената дата за нов преглед за проверка на техническата му изправност.
От общината призовават гражданите, които са собственици на такива моторни превозни средства, да се съобразят с променените срокове и да преместят возилото в собствен имот или да го транспортират до площадка за временно съхранение или център за разкомплектоване.
Направените в нормативната база изменения ще дадат възможност за по-бързото решаване на проблема с изоставените автомобили и с осигуряването на повече места за паркиране. Затова от администрацията отново се обръщат към гражданите с молба да подават сигнали на денонощния дежурен телефон 054/ 857 677 и на интернет страницата на общината.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпипаха пореден крадец на ток в Шумен
Следваща статияПроф. Костадин Ангелов: Запазва се трайна тенденцията излекуваните да са в пъти повече от новите случаи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here