дом Здраве Почина фелдшерът от Климент (обновена)

Почина фелдшерът от Климент (обновена)

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Фелдшерът, заразен с COVID-19 е починал тази нощ. Това съобщи за 24shumen.com кметът на община Каолиново Нида Ахмедов.
В сряда вечерта битката с болестта загуби и съпругата му.
Както 24shumen.com вече информира, двамата съпрузи бяха настанени за лечение в областната болница в тежко състояние, но няколко дни по-късно доброволно напуснаха Инфекциозно отделение.
Смята се, че фелдшерът е нулевият пациент, от когото пламна заразата в община Каолиново. До момента повечето от установените с вируса там са били контактни на медика лица.
„Имаме проблем с погребването на починалите. Никой не ни е дал инструкции и предписания какво да правим в такива случаи. Институциите си прехвърлят отговорността. Налага се да извършваме погребенията с доброволци. Няма как да задължа някого да рискува здравето и живота си в тази ситуация“, коментира кметът на община Каолиново Нида Ахмедов.
Новият случай на установен с коронавирус вчера е от каолиновското село Климент. Това е мъж на 69 години. Той е настанен за лечение във варненска болница. Преди броени дни съпругата му също е настанена за лечение в болница в черноморския град. Двамата са били контактни на починалия фелдшер.
До момента установените случаи на инфектирани в община Каолиново достигна 46.
От взетите вчера 9 проби няма положителни за коронавируса, информираха от МБАЛ-Шумен. Продължава лечението на приетите с COVID-19 двама пациенти в ОАИЛ, единият от които е на изкуствена белодробна вентилация, уточниха от лечебното заведение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електрозахранването
Следваща статия2-ма без книжки седнаха зад волана, други 2-ма подкараха нерегистрирани возила

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here