дом Общество Потвърдиха първоначалния арест на мъжа, направил опит да убие бившата си съпруга

Потвърдиха първоначалния арест на мъжа, направил опит да убие бившата си съпруга

0
ДЯЛ

Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на Нилгин А., който преди 12 дни в околностите на Шумен направил опит да убие бившата си съпруга. Втората съдебна инстанция остави без уважение жалбата на защитата му срещу определената от Окръжен съд – Шумен най-тежка мярка за процесуална принуда, съобщиха от Пресслужбата на Апелативен съд – Варна.
От там припомнят, че Нилгин преследвал често бившата си съпруга. Ден преди инцидента тя била подала втора жалба за домашно насилие срещу него. На 22 май жената пътувала към работа в автомобила на свой колега. Нилгин принудил водача на автомобила да спре, извадил оръжие и стрелял в главата на бившата си жена. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал. Животът на 26-годишната Нурсел, в чиято глава са попаднали две сачми е бил спасен в болницата.
30-годишният Нилгин е привлечен като обвиняем за опит за убийство извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане.
Съставът на Варненският апелативен съд днес сподели като правилни, законосъобразни и обосновани всички аргументи на първата съдебна инстанция, която е определила първоначалния арест. Събраните в хода на следствените действия доказателства и материали, както и пълните самопризнания на обвиняемия обосновават категорично предположението, че Нилгин е извършител на тежкото престъпление.
Високата санкция на закона и съдебното минало на обвиняемия, независимо от пълното съдействие, което е оказал на разследващите, са основание да бъде споделен и извода, че е реална опасността ако търпи по-лека мярка за неотклонение Нилгин да се укрие или да извърши престъпление.
Определението на Апелативен съд – Варна, с което се потвърждава първоначалната мярка за процесуална принуда „задържане под стража“, взета спрямо Нилгин А., направил опит да убие бившата си съпруга, в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане, е окончателно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия5 юни: Обявяват началното класиране за първокласниците в Шумен
Следваща статияПри плащане на електронен фиш от КАТ се ползва 30% отстъпка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here