дом Общество Поставят паметници на Хачо Бояджиев и Иван Абаджиев в Нови пазар

Поставят паметници на Хачо Бояджиев и Иван Абаджиев в Нови пазар

0
ДЯЛ
Снимка: 60city.net

Община Нови пазар започва работа по реализиране на проект за създаване на алея на известните личности от града, съобщи 60city.net. Първите паметници ще са на режисьора Хачо Бояджиев и легендарния треньор по вдигане на тежести Иван Абаджиев.
Алеята ще бъде създадена в централната част на Нови пазар. Проектът предвижда и облагородяване на площадното пространство около паметника на Христо Ботев и фонтана, както и реновиране на фасадата на читалищната сграда в града.
Проектът е одобрен и ще се реализира с финансовата подкрепа на програма „Красива България“. Отпуснатите пари са в размер на 119 964 лева. Съфинансирането от страна на Община Нови пазар е 135 278 лева.

Снимка: 60city.net

В проекта е заложено свързване на площадното пространство около фонтана с входната зона на читалището. Ще бъдат реставрирани и декоративните каменни пана, ще се почистят стенописите във фояйето, ще се рамонтира входната зона на сградата, ще бъде поставено и художествено осветление.
Предвижда се подмяна на уличните настилки и осветителни тела, както и нов фонтан на мястото на стария. Ще бъдат изградени и две рампи за достъп на хора с увреждания. В реновираното пространство ще бъдат поставени нови пейки и кошчета за отпадъци.
Съществуващите места за паркиране ще бъдат запазени, ще бъдат съхранени и дърветата в района на мащабния ремонт.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМадара не внася в общинския бюджет два пъти повече средства, отколкото получава
Следваща статия202-ма души в Шуменско са подали декларации в първия месец от старта на данъчната кампания

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here