дом Общество Поставят нови контейнери на площадката за строителни отпадъци в Шумен

Поставят нови контейнери на площадката за строителни отпадъци в Шумен

0
ДЯЛ

Нови 10 контейнера за строителни отпадъци ще бъдат поставени на площадката в района на „Тежкия полк“ в Шумен. Община Шумен е поръчала допълнителните съдове и се очаква те да бъдат доставени в края на тази или началото на следващата седмица. Това заяви за 24shumen.com старши експертът „Контрол по ЗУО“ в Община Шумен Живко Атанасов.
От 11 юни площадката е затворена. В момента тя се разчиства от изхвърлените за пореден път битови отпадъци. Последното подобно почистване на терена бе през март.
„Контейнерите са само за строителни отпадъци от ремонти на жилища, а домакинствата могат да изхвърлят до един кубичен метър. Искам да припомня на гражданите, че на площадката не трябва да се изхвърлят мебели, килими, мокети, стара техника, опасни отпадъци като кутии от лакове и бои“, каза Атанасов. Той се жалва, че по време на извънредното положение недобросъвестни граждани са превърнали площадката в нерегламентирано сметище за битови отпадъци. Ситуацията със замърсяването със смет от домакинствата се повтаря периодично. По тази причина от Общината обмислят да се постави бариера пред входа на площадката за строителни отпадъци, както и охранители, които да следят за изпълнение на изискванията.
Атанасов припомни, че в областния град има Център за приемане на опасни отпадъци. Той се намира на изхода на Шумен за Варна. Гражданите могат да предават там събраните от тях количества безплатно.
Към центъра работят и мобилни пунктове, които събират опасните отпадъци в община Шумен по график. Такъв е изготвен и за останалите общини в облстта, които са членове на Регионалното сдружени за управление на отпадъците.
Графиците за работа на мобилните пунктове са публикувани на сайта на Община Шумен, както и на страниците в интернет на всички общини в областта, които ползват услугата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБТТИК дарява хранителни продукти на скаутския клуб в Шумен
Следваща статияИзбират чрез конкурс управител на Многопрофилната болница във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here