дом Прогноза за времето Посрещаме новия месец с дъжд и облаци

Посрещаме новия месец с дъжд и облаци

0
ДЯЛ

Днес над източната половина от страната облачността ще остане предимно значителна и на отделни места, главно в югоизточните райони, ще превали слаб дъжд. Валежите в източната половина от страната ще продължат, а в крайните източни райони ще са значителни. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°, по-ниски в Североизточна България – между 12° и 15°.
Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България – до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, на отделни места в Западна България – малко по-ниски, и там ще се образува слана.
Над Черноморието ще е предимно облачно, на места, главно по южното крайбрежие – със слаби валежи от дъжд. Ще продължи да духа умерен и временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 17-18°. Температурата на морската вода е около 20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините ще е предимно облачно, по билата мъгливо. На отделни места, главно в планините от Южна България,ще превали дъжд, над 2500 метра – сняг. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.
Атмосферното налягане е по-високо от средното за октомври и ще остане без съществена промяна.
Във вторник и в източните райони вятърът ще отслабне, а облачността ще се разкъсва и ще намалява. Сутринта на места в низините ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Повече слънце ще има около и след обяд. Минималните температури ще са без съществена промяна, а дневните ще се повишат с 2-3 градуса.
В сряда и четвъртък от северозапад ще проникне студен въздух. Облачността ще се увеличи, на отделни места ще превали. Облачността ще е разкъсана. Вятърът ще е предимно слаб, източен, в четвъртък временно ще бъде от запад-северозапад, умерен. Дневните температури в сряда ще достигнат 21°-26°, в четвъртък съвсем слабо ще се понижат.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРайони без ток днес
Следваща статияТестват сирените за сигурност

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here