дом Криминале Посред бял ден: Застреляха куче във Велики Преслав

Посред бял ден: Застреляха куче във Велики Преслав

0
ДЯЛ
Снимка: Facebook

Улично куче беше застреляно пред погледите на минувачи във Велики Преслав, сигнализираха наши читатели, станали очевидци на жестокия акт. Един от свидетелите на случилото се опитал да подаде сигнал на телефон 112.
”Два пъти звънях на спешния телефон. Така и никой не дойде! Стреля се посред бял ден, без значение дали е куче или човек…..и няма кой да отреагира”, споделя възмутен в социалните мрежи мъжът, който е запечатал кадрите от случилото се около 19.30 часа в неделния ден. От Областната дирекция на МВР бяха категорични, че по това време такъв сигнал не е получаван.
Проблемът с бездомните кучета във Велики Преслав стана основна тема в няколко заседания на общинския съвет, където бе предложено приютът в града да бъде затворен.
В сигнали до 24shumen.com граждани на старата столица твърдят, че след като съветниците са взели крайно решение за премахване на кучешкия приют, поетапно вече от там се пускат питомци свободно из града. Преди около месец безпризорна глутница нападна общинския съветник Станислав Йорданов, чието бе и предложението за закриване на приюта.
Припомняме, че членовете на комисията, която заседава по темата са били единодушни, че при наличието на приют популацията на бездомни кучета се е увеличила през годините. Четириногите са станали напаст за града и създават лош имидж на старата столица пред туристи и гости на града. А самият приют бил на неподходящо място в парка, където хората почиват. И освен това не отговарял на изискванията – да има отделения за отделяне на здравите от болните животни.
Съветниците не приеха доводите на кмета д-р Александър Горчев, че популацията на кучета е намаляла. Към този момент предложението животинките да бъдат пренасочени към шуменския приют също не е възможно, тъй като капацитетът му е пълен и няма възможност за настаняване на нови животни.
Снимка: Фейсбук
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия30-годишен се държа агресивно в казино, кротна се в ареста
Следваща статияНаграждават отличниците на випуск 2018

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here