дом Общество Поредица от проверки на язовир Тича завършиха с 5 акта

Поредица от проверки на язовир Тича завършиха с 5 акта

1
ДЯЛ

По заповед на областния управител проф. Стефан Желев междуведомствена работна група с представители на териториални структури на централната изпълнителна власт извърши през месец август поредица от проверки за спазването на нормативните ограничения, установени за санитарно-охранителната зона на язовир Тича. Съгласно заповедта на областния управител, в междуведомствената работна група бяха включени представители на Регионална здравна инспекция, Басейнова дирекция „Черноморски район“ Варна, Областна дирекция на МВР и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.
Проверките имаха за цел упражняването на контрол по спазването на редица нормативни ограничения, предвидени н Закона за водите, Закона за рибарство и аквакултурите и Наредба №37 за ползването на язовирите-държавна собственост по отношение правилата за извършване на стопански, любителски риболов и аквакултури в обектите.
Проверките са извършени по суша и вода, като са обходени и е направен оглед на всички заливи и ръкави на язовира. Констатирано е, че за пояси I, II и III на СОЗ, определени със Заповед № 850/22.12.2015г. на министъра на околната среда и водите, няма поставена маркировка по суша, а за пояси I и II липсва сигнализация и по акваторията.
Относно спазването на ограниченията за ползване в язовира на лодки с двигатели с вътрешно горене, в пояс I нарушения не са установени. При проверките в пояс II са констатирани случаи на ползването на такива лодки. Съставени са и са връчени 5 акта за установяване на административно нарушение на физически лица за навлизане н територията на пояс II с лодки с двигатели с вътрешно горене.
До настоящия момент са издадени наказателни постановления на обща стойност 400лв.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛюбомир Христов: Честит Курбан Байрам! Взаимното доверие и уважение ни правят по-отговорни към общото ни бъдеще!
Следваща статияБез дипломати на молитвата в Томбул джамия за Курбан байрам

1 коментар

  1. В село Кьолмен, където р.Камчия се влива в яз.Тича всяка вечер се пускат мрежи.Вземете някакви мерки….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here