дом Общество Пореден рекорд: Млад ловец от Шумен отстреля 240-килограмов глиган

Пореден рекорд: Млад ловец от Шумен отстреля 240-килограмов глиган

6
ДЯЛ

Един от най-младите ловци в Шуменска област – Илия Нивелинов регистрира нов рекорд – през уикенда под неговата ловна карабина „Тика” падна 240-килограмов глиган с трофейни зъби в местността „Пясъка”.
Той е председател на Ловната дружинка в село Лозево.
Огромното животно вече е разфасовано, прибрано във фризера на семейството. Ще бъде сготвено по различни рецепти, след изследване в БАБХ Шумен установи, че дивото прасе не е болно от АЧС или трихинелоза.
„Денят беше слънчев и подходящ за ловен излет. Тръгнахме, до един, всички заредени с доза ентусиазъм и усещане на сполука. Това е задължително”, разказа пред 24shumen.com Илия Нивелинов.

Ръководител на излета бил неговият баща – Нивелин Маринов, също запален и страстен авджия. Той издал инструкциите по безопасност, което е задължително, както и указанията за позициите, пусии, които ловците трябва да заемат.
„Още с влизането в балкана нашите гоначи забелязаха прясно движение на диви прасета. А тези следи вдигат адреналина у всеки от нас”, продължава Нивелинов. Към 11.30 ч. проехтява изстрел. След секунди му известяват по мобилния, че в леговището колега е попаднал на огромен глиган. Животното обаче успява да избяга, а карабината го уцелва в крака.
Кучетата продължили да лаят яростно в преследване на хищника. Нивелинов също хуква с всички сили по дерето надолу. Наближил кучетата, те лаели на място. Това било верният знак, че глиганът е спрял. И трябва да се действа. На поляна ловецът видял дивото прасе, което опитвало да атакува разярените кучета.
„Усещах,че това беше моментът, в който трябваше да произведа смъртоностния изстрел.Всяка секунда беше от значение тъй като глиганът се отбраняваше, също яростно, от кучетата. Можеше да се нахвърли върху тях”, описва опасната ситуация ловецът. Той произвежда изстрел, който се оказва смъртоносен. А животното се строполява моментално. Нивелинов си отдъхва, доволен от слуката, която го е споходила за пореден път.
Глиганът бил с огромни размери. Възраст – над 8 години.
Нивелинов определя успеха си като резултат от създадената перфектна организация по ловния излет. Той благодари на ръководителя, на сърцатия гонач Венцислав Стратев. Заслуга имали и четириногите помощници.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад 300 000 лева са приходите от нощувки в Шуменско през август
Следваща статияСъстоянието на актьора Стефан Данаилов остава тежко

6 КОМЕНТАРИ

      • Ти да не си ракетен инженер,а аз да съм ти направил забалежка.Имам си мнение и съм го написал .Ловците за мен са хора или с големи комплекси или с душевно разстройство граничещо с шизофрения .Иначе като ги слуша човек ,как те помагали на гората ,как регулирали биоразнообразието и т.н Добре че са те ,че милиони години еволюцията нямаше да се справи сама без тях … Отиди на магазина ,вземи нещо за мезе и са напий като кирка или викаш няма тръпка .

  1. Да кажеш на човек,който защитава дивите животни ,тесногръд първичен хейтър е много нелепо хаха.Те Тея думи описват точно вашата гилдия.Ползвай тълковен речник!Близо е времето когато, ще забранят лова изцяло.Ще има обособени резервати за това и ще ходят само най богатите.Сульо и пульо с пушка в гората като сега няма да има .Даам светът се развива широкогръди 😉

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here