дом Общество Полицията с разяснителна кампания в Нови пазар за телефонните измами

Полицията с разяснителна кампания в Нови пазар за телефонните измами

0
ДЯЛ

Разяснителна кампания за превенция на телефонните измами започна на територията на РУ – Нови пазар. Тя се провежда в населените места, в които полицейските и младши полицейските инспектори изнасят отчети за дейността си през изминалата година. В беседа с жителите униформените разясняват най-често ползваните сценарии от измамници.
Раздават се информационни листовки и указания как хората да действат ако попаднат в ситуация на обаждане на непознат, който им иска пари по телефона под различен предлог. Листовките са изготвени от РУ – Нови пазар, отпечатани са от общинските администрации в Нови пазар и Каспичан. Провеждат се разговори с кметовете на населените места и се обсъждат начините за комуникация при опити за телефонни измами. Кампанията ще продължи докато бъдат обходени всички населени места.
На снимките: полицай Красен Радев раздава листовки по време на отчета си пред обществеността в село Преселка и Памукчии
Снимки: Пресцентър на ОД на МВР-Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧетворният убиец от Каспичан Петър Петров ще получи по-ниска присъда заради самопризнанията
Следваща статия72 часа арест за наркодилъра, спипан с голямо количество марихуана в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here