дом Общество Полицията с акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя“!

Полицията с акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя“!

0
ДЯЛ

Стартира и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. По повод на тази кампания седмицата 16 – 22 септември е определена за „Седмица за превенция на детската пътна безопасност“, като 16 септември е обявен за „Ден на превенцията“ и ще се проведе под надслов „Остани жив! Пази живота!“ в Дните на безопасността на пътя и на ROADPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция. През периода на предстоящата учебна година ще се осигури полицейско присъствие, с превантивен ефект преди и в края на учебните часове.
И тази година ще продължат изнасянето на беседи по пътна безопасност от служители на Пътна полиция. С РУО и ръководствата на учебните заведения се съгласуват и участия в родителски срещи, с включена тема по пътна безопасност за ангажиране и активиране на настоятелствата за подобряване на детската пътна безопасност.
За периода от 01.06.2020 г. до 31.08.2020 г., на територията на Шуменска област са регистрирани общо 215 пътнотранспортни произшествия, от които 169 с материални щети, а останалите 46 тежки, с пострадали лица. При настъпилите тежки ПТП са загинали 4 и са ранени 52 участници в движението. През същия период на 2019 г. са били регистрирани 267 ПТП, от които 47 са били тежки, при които са загинали 8 и са били ранени 48 участници в движението.
За периода от 01.06.2020 г. до 31.08.2020 г., на територията на Шуменска област са регистрирани общо 7 пътно-транспортни произшествия с участие на деца, като всички от тях са тежки, с пострадали. При настъпилите тежки ПТП няма загинали деца, ранени са 7. През същия период на 2019 г. са били регистрирани 4 ПТП с участието на деца, от които 2 са били тежки, при които са били ранени 2 деца.
През периода от 01.06.2020 г. до 31.08.2020 г., в сравнение със същия период на 2019 г. има увеличение в броя на регистрираните тежки ПТП с участието на деца с 5 (7 срещу 2) и на ранените деца с 5 (7 срещу 2). Общият брой на ПТП с участие на деца се е увеличил с 3 (7 срещу 4).
От посочените деца водачи – 3 са управлявали велосипеди, 1 мотоциклет. Детето управлявало мотоциклета е бил правоспособен водач, ползвал е защитна каска. За пострадалото дете – пътник се е използвала система за обезопасяване на деца.
По вина на децата са настъпили 3 пътнотранспортни пътешествия.
На 13.06.2020 г. в гр. Смядово, на кръстовището на ул.“Черноризец Храбър“ и ул. „Панайот Волов“, детето – водач на мотоциклет губи контрол над управлението му, блъска се в бордюра вдясно и пада от мотоциклета.
На 17.07.2020 г. в гр. Шумен, на кръстовището на ул. „Бели лом“ и ул. „Искър“, детето – водач на велосипед, при наличие на пътен знак Б2 „Спри! Пропусни движещите се с предимство!“ на пътя, по който се движи, навлиза в кръстовището без да спре, вследствие на което е блъснат от МПС, което се движи по пътя с предимство.
На 30.08.2020 г. в гр. Шумен, по ул. „Георги Сава Раковски“, детето – водач на велосипед губи контрол над управлението му, вследствие на което се блъска в бордюра в дясно и пада от велосипеда.
Едното дете – пешеходец е блъснато на паркинг от МПС при движение на заден ход, а другото е блъснато от МПС при пресичане на платното за движение на пешеходна пътека – тип „Зебра“.
Снимката е илюстративна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧестит първи учебен ден! Училищният звънец удари за 710 първокласници в община Шумен
Следваща статияКнижки с послание за 710 първокласници от кмета Христов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here