дом Общество Полицията към абитуриентите: Не вземайте смели решения под въздействието на алкохол

Полицията към абитуриентите: Не вземайте смели решения под въздействието на алкохол

0
ДЯЛ

Областната дирекция на МВР в Шумен предприе мерки за сигурност по време на абитуриентските тържества и всички масови прояви, свързани с 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
По време на изпращане на абитуриентите от училищата полицейски служители ще се погрижат за опазване на обществения ред. Ще се следи за неправилно паркиране в района за учебните заведения и недопускане на произшествия.
В дните на абитуриентските балове (24 май, 25 май, 26 май и 27 май) ще бъде засилен контролът на пътното движение при организирано придвижване на абитуриенти. Униформени служители са провели срещи с охранителите в заведенията, в които ще празнуват зрелостниците. Дадени са указания и препоръки да не допускат в заведенията агресивни и хора във видимо нетрезво състояние, младежи носещи съмнителни предмети и оръжие.
От Пожарната извършват проверки и дават инструкции за безопасност. Проверки в районите край заведенията ще има r в нощта на баловете.
Провеждат се срещи с училищните ръководства, за да се обсъдят мерките по безопасност – пожарна и на обществения ред, както и безопасността на движението във връзка с абитуриентските балове.
Правят се охранителни обследвания в училищата.
Към абитуриентите се отправят препоръки за безопасност, като част от тях са как да се пазят от джебчийски кражби, да не нарушават обществения ред, да не управляват автомобили, ако са пили алкохол, да не стоят прави в колите, да не показват през люковете, да не седят по вратите на автомобилите, с които се придвижват по време на бала.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДен за размисъл преди частичните избори за кмет в Маломир и Миланово
Следваща статияДепутат спонсорира издаването на книги за родното си село