дом Общество Полицията: Задържани на протеста са 126 лица, ранените полицаи са 80

Полицията: Задържани на протеста са 126 лица, ранените полицаи са 80

0
ДЯЛ

126 са задържаните лица, от тях 60 са с криминалистически регистрации. От тях ще бъде търсена най-строга отговорност. Нашият лютив спрей е пейпър спрей. Отричам да сме използвали нервно-паралитичен газ.
Това обобщи преди медиите тази сутрин шефът на СДВР Георги Хаджиев след големия протест вчера и снощи в столицата.
„Служителите бяха обстрелвани със СВУ, камъни, павета и тръби. Прецени се на място, че е необходимо част от тази агресивна тълпа да бъде изтласкана и разцепена. Единствената цел бе да се предпази живота на служителите и мирно протестиращите граждани. Тактиката ни бе щадяща.
Палатките се оказаха много добро прикритие за складиране на СВУ и твърди предмети. На един от пунктовете колегите намериха коктейл „Молотов“. 80 ранени полицаи има. На част от обгазените им е оказана медицинска помощ и се върнаха в редиците, да изпълняват служебния си дълг.
Призива ни е гражданите да бъдат внимателни и да не се поддават на криминални лица и да спазват законоустановения ред. Част от СВУ се вадят от палатковите лагери. Затова решихме да се премахнат блокадите на СУ и „Орлов мост“. Махането на блокадите мина без напрежение. Въпрос са преценка е как ще действаме оттук нататък“, каза още Хаджиев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНапушена дама седна зад волана, осъмна в ареста
Следваща статияОбщина Шумен с най-много молби за помощ за първокласници

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here