дом Здраве Полицията в Шумен призова за спокойствие и спазване на въведените мерки

Полицията в Шумен призова за спокойствие и спазване на въведените мерки

0
ДЯЛ

Полицията в Шумен отправя апел към жителите на областта да спазват въведените мерки по време на извънредното положение.
Грижата за живота и здравето ни е обща. Нека бъдем отговорни! Призоваваме възрастните хора да не се струпват повече от двама на едно място пред обществени сгради,пред и в търговски обекти, на уличната мрежа. Да не посещават местата за отдих и да не се събират на пейките на детски и спортни площадки, градски паркове и др. Ако бъде забелязано струпване на хора на едно място полицейските служители ще призовават от високоговорителите на служебните автомобили събирането да бъде преустановено.
Напомняме, че поставените под карантина не трябва да напускат домовете си и да нарушават карантината. Те ще бъдат проверявани от полицията по всяко време на денонощието и трябва да бъдат на адреса си. Нарушителите на карантина извършват престъпления по чл. 355 ал. 1 и ал. 2 от НК. Законът предвижда затвор до 3 години и глоба от 1 000 до 10 000 лева. Ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или обявено извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието скача на 5 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева.
Призоваваме хората, които са се върнали от държави, включени в списъка като рисков на по-късен етап да останат в домовете си, независимо че нямат симптоми на заболяване. Нека бъдем дисциплинирани и загрижени за здравето на нашите близки, роднини, приятели и съграждани. Бъдете спокойни, останете по домовете си! Полицията ще се погрижи за недопускане на нарушения на обществения ред. Полицейските служители продължават да оказват съдействие на всички институции и граждани по време на въведеното извънредно положение. При нужда – звъннете на телефон 112.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтрицателни са пробите на всички изследвани за COVID-19 в шуменската болница
Следваща статияЗабранява се влизането на граждани от трети страни в България!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here